Intervju sa Željanom Zovko

Novinarka Emilia:Draga Željana, hvala Vam što ste izdvojili vrijeme za ovaj intervju!

Željana Zovko:Hvala vama što ste me pozvali, drago mi je što sam se vratila u svoju osnovnu školu.

Novinarka Emilia:Pohađali ste našu školu. Možete li nam reći kakve uspomene imate, čega se najviše sjećate? Kojih se učitelja i nastavnika posebno sjećate?

Željana Zovko:Sjećam se da sam se mnogo brinula zbog kontrolnih, usmenih ispitivanja… Sada mi je žao što sam sve tako ozbiljno doživljavala. Bilo je i pozitivnih i negativnih događaja, iz negativnih sam nastojala izvući nešto poučno. Sve u svemu, utjecalo je na mene i zahvaljajući svemu tomu postala sam osoba kakva sam danas. Što se tiče učitelja, učiteljica Marina ostala mi je u jako lijepom sjećanju. Uvijek nas je motivirala. Razrednica mi je bila s. Zorica Jurilj koja je divna osoba i koja je prepoznavala ono najbolje u nama, izlazila nam u susret kad god je trebalo… U lijepom sjećanju mi je nastavnica Jadranka, također i nastavnica Jasminka koja je bilapozitivna i uvijek vedra osoba.

Novinarka Emilia:Jeste li ostali u kontaktu s nekim prijateljima iz osnovne škole?

Željana Zovko:Imam jednu prijateljicu iz osnovne škole s kojom sam i danas u kontaktu.

Novinarka Emilia:Kako ste se odlučili za srednju školu i fakultet i da se možete vratiti unatrag biste li izabrali istu?

Željana Zovko:Bila sam odlična učenica i upisala sam Gimnaziju koju je pohađala i moja sestra. U srednoj školi mi je bilo odlično i nije mi žao što sam tu školu izabrala. Neki od predmeta koje sam imala (logika, sociologija, psihologija) potakli su me da odaberem Fakultet socijalnog rada. Prije dva mjeseca obranila sam diplomski rad na temu: „Uloga nastavnika u prevenciji vršnjačkog nasilja u osnovnoj školi”. I pedagoginja je utjecala na mene u odabiru studija.

Novinarka Emilia:Čime se danas bavite? Imate li neke hobije?

Željana Zovko:Idem u teretanu. Volim pjevati. Obožavam udomljavati životinje i imam ih mnogo. Volim raditi u vrtu i dosta vremena provoditi u prirodi. Provodim vrijeme sa svojim dečkom i prijateljima.

Novinarka Emilia:Što biste preporučili nama koji uskoro završavamo osnovnu školu?

Željana Zovko:Kada drugim ljudima dajem savjet nastojim uvijek poći od sebe. Preporučila bih vam da budete svoji i da se nikada ne mijenjate zbog drugih ljudi.

Novinarka Emilia:Još jednom Vam hvala na izdvojenom vremenu!

Željana Zovko: Hvala vama!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *