Ništa nema veću cijenu od prijateljstva

U životu nema nitko mnogo osoba koje može nazvati pravim prijateljima. Ako ipak smatra netko kako ima takvih mnogo, onda vjerojatno nema niti jednoga pravoga prijatelja. Zato su prijatelji neprocjenjivo vrijedno blago. Zbog toga se prijateljstvo njeguje i čuva.

Koliko imamo istinskih prijatelja, saznajemo tek onda kada se nađemo u nekakvoj nevolji. U nevolji nestanu podobnici i ulizice, a isplivaju osobe jakoga karaktera, koje su spremne pružiti pomoć i rječju i djelom.

Eto, baš takvi su, u jednoj teškoj situaciji bili naši učenici iz 6.a, MARIN LEKO i NIKOLA KARAČIĆ – pravi prijatelji! Oni ne žele da pišemo o detaljima njihovoga junačkoga i prijateljskoga čina, pa ćemo takvu želju i poštivati, jer istinski karakterni ljudi, uvijek su samozatajni i skromni. No, usprkos tomu, predstavnici školske uprave i razrednik Pavle Jeličić, smatrali su vrijednim pred ostalim učenicima istaknuti veličinu Nikolinoga i Marinovoga čina, te naše istinske prijatelje prigodno nagraditi  i pohvaliti.

Sve je u školi važno… Ocjene, uspjesi, natjecanja, petice… Ali najvažnije je kakve smo osobe. Ako bar želimo biti poput Marina i Nikole, već smo na dobrome putu.

Dvojac iz 6.a zaslužuje sve pohvale. Momci, svaka vam čast!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *