Susret kojim je započelo devetogodišnje prijateljevanje – DOBRODOŠLI PRVAČIĆI!

Susret s našom djecom u rujnu uvijek nas iznova veseli, ali oni koji cijeloj priči daju posebno radosnu notu, jesu učenici prvog razreda!

Njihov prvi posjet školi, sudjelovanje na prvom nastavnom satu, susret i upoznavanje s učiteljicama, koliko se god uvijek odvijaju po istom ili sličnom modelu, sa sobom nose i neponovljivu originalnost, jer se radi o djeci, najljepšim ukrasima ovoga svijeta, koja iz poznatog obiteljskog okruženja, zakoračuju u svijet novih poznanstava, svijet igre, smijeha, ali ponekada i tuge i razočarenja, te mnoštva obveza.

Bogu smo zahvalni, a i vama, dragi naši roditelji, jer smo danas u učionice primili 33 prvačića. Svima vama, a i njihovim učiteljicama, Danijeli i Andrijani, želimo uspješan i blagoslovljen put školovanja, te sretno odrastanje našoj najmlađoj ekipi.

Današnji susret s djecom iskrenih osmijeha i nepatvorenih emocija, rastjerao je stanovitu tugu, koja nas je obavila zbog nekih roditelja, koji su mislili kako je slovo A bolje od slova B ili B bolje od A. Naši prvačići će ubrzo naučiti kako su sva slova jednako bitna, pa će to prenijeti svima onima koji takve stvari još ne znaju.

Slovo A i slovo B za nas su jednako važna slova, a pogotovo su nam draga jer se oba nalaze u riječi LJUBAV i tu stoje jedno do drugoga, ponosno s drugim slovima tvoreći onu riječ, koja nam uvijek treba svima biti inspiracija kada se trudimo za dječje dobro.

Djeca trebaju naše vrijeme. Skupe igračke, odjeća, mobiteli i igraće konzole, u stvari su buduće smeće, te uopće nisu nužni. Nije potrebno izmisliti neprijatelja naše djece (pogotovo školu), pa se protiv njega boriti, kako bismo u dječjem oku ispali heroji. Heroji postajemo kada se s malim i čistim srcima zajedno radujemo i tugujemo, kada se s njima igramo i iskreno razgovaramo…

Idemo sva zajedno stvarati zajednička sjećanja, na kojima će tako brzo izrastati sretna i zadovoljna djeca! Naravno, na tom putu nužno je griješiti, ali je važno s ispravnoga puta ne skrenuti. I nećemo skrenuti, ako jedni drugima budemo iskrena podrška.

Prvačići, dobro došli u OŠ CIM MOSTAR! Sretno!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *