Neka počne s lijepom pričom

Ljeto. Godišnje doma kada organiziramo odmore, putovanja… Uživamo tada kraj mora ili osvježenje tražimo u rijekama i jezerima. Kako nepce ne bi patilo, otpustimo kočnice, pa možda češće nego inače dođemo do slasnih zalogaja s uvijek ukusnoga roštilja. A tek fotografiranje! To je postala možda i najvažnija sporedna stvar na svijetu, aktivnost koja je taj počasni naslov uzela nogometu, koji ju je desetlječima ponosno nosio. Fotografija je u suvremenome svijetu jamstvo da se nešto dogodilo. Ako nisi fotografirao prije nego li si jeo, uzalud si jeo. Ako nisi kamerom zabilježio prije nego li si u more uskočio, kao da si kod kuće noge u lavoru oprao. Želimo biti viđeni na mrežama, statusima, strijeljani lajkovima, obasuti komentarima…

Uglavnom, dok smo se mi svi, više ili manje, trudili kako bismo bili glavni, uvijek u fokusu i sebi  ugodili, dva naša anđela iz 5.a, našla su vremena u vrelim ljetnim mjesecima da pomognu drugima. Anđela Ljubić i Stefani Džidić. One su pravile narukvice i ogrlice za jednu humanitarnu udrugu, pa su onda taj unikatni nakit prodavale, prikupljajući novac za one koji su najugroženiji, koji trebaju ali ne mogu, koji žele ali nemaju… Njima nisu bile važne objave i broj podignutih palčića pored tih objava. Nije im bilo bitno tko vidi, a tko ne vidi. Vidjelo je oko Onoga koji posebice rado gleda osobe koji rade u skrovitosti. I to je dosta. Njegov lajk vrijedi vječnost i osigurava blagoslovljen status, te rajski story. Vidite li kako nije anđeo samo ova naša Anđela, nego i njezina prijateljica Stefani!? Svijet bi bio mnogo ljepši kada bismo svi češće radili za druge, a ne samo za sebe. Možda nam tada ne bi izrasla anđeoska krila, ali bi i bez njih letjeli, oslobođeni utega egoizma.

I tu nije kraj događanjima u 5.a. Učiteljica Arijana je organizirala natjecanje, koje je za cilj imalo razvijanje učeničke kreativnosti kroz originalana stil odjevanja, frizuru… I tu je mjesto na pobjedničkom postolju našla već spomenuta Stefani, ali i Matej Brekalo. Dobili su i prigodne nagrade.

Čestitamo svima i sve ih odreda pohvaljujemo, jer su nam osigurali lijepe vijesti na početku nove školske godine!

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *