Narod bez knjige je narod bez budućnosti

Zaključak ovog lijepog događaja, u okviru kojega je naše učenice i učenike iz 4. i 5. razreda posjetila književnica Miljenka Koštro, je kristalno jasan: NAROD BEZ KNJIGE JE NAROD BEZ BUDUĆNOSTI!

Na našu veliku žalost, trebala su proći desetljeća kako bismo shvatili da smo prevareni. Predugo smo mislili kako se na zamamnim zaslonima računala, mobitela i tableta, nalazi gotovo sve što nam treba. Trčali smo za novim modelima, oblicima, preformansama… Letjeli smo na krilima gigabajta internetskim bespućima, a onda smo udarili od zid, grubo aterirali i shvatili kako smo u želji da se domogemo sporednog, izgubili temeljno i nužno.

Priče u kojima čovjek želi postati nadčovjek, uvijek imaju bajkovite početke i tragične završetke.

Mislili smo kako ćemo znati više, a sada moramo iznova učiti hodati, razgovarati, igrati se… Otrovali smo sebe, ali i vlastitu djecu tabletima, pa sada tražimo tabletu za brzi oporavak. No, kvalitetna rješenja žele vrijeme i ne dolaze brzo kao instaliranja aplikacija.

U tom smjeru ide i ovaj odlični posjet, koji su organizirale naše učiteljice. Draga nam gošća, pokazala je put ozdravljenja svima nama – ČITANJE! Put je to kojim je teško poći, ali kada jednom zakoračimo u svijet knjige, shvatit ćemo kako je na policama knjižnica predokus raja, na kojem se nikada više ne smije uhvatiti prašina.

Četvrtaši, petaši, ma svi… Idemo čitati!!!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *