Putem spasa protiv zaborava

Bila nam je iznimna čast kada su nas predstavnici branitelja pozvali da budemo sudionici manifestacije “Biciklijada – PUT SPASA 1992.”, kojom se obilježava Dan branitelja Mostara. Nismo niti malo dvojili, te su se predstavnici OŠ Cim Mostar pridružili biciklističkoj povorci, koja je krenula s Trga hrvatskih velikana, 7. svibnja točno u podne.

Iz Mostara, preko naših Goranaca, pa sve do groblja na Bilama, a onda u Polog na mjesto sjećanja, mjesto prepuno simbolike, kraj murala koji oživljavaju događaj kada je goloruki hrvatski puk stao pred strašne agresorske gusjenice.

Ponosni smo jer smo proveli dan s našim braniteljima. To su ljudi koje resi ona običnost i jednostavnost, kakva krasi sve velike osobe. Nema tu velikih riječi, nekakve filozofije i kurtoazne mudrolije. Principijelnost, odanost, snaga volje i karakter pobjednika, kod čovjeka stvaraju osjećaj ugode, bude ponos, zajedništvo i sreću koja traje dok krv tijelom kola.

Ovim našim sudioništvom, poslali smo jasnu poruku braniteljima, kako ne zaboravljamo njihovu žrtvu i kako smo im zahvalni jer pripadamo narodu pobjednika. U kontekstu odgoja i obrazovanja naše mladosti, prolazeći Putem spasa, poručili smo i našim učiteljima kako moraju i dalje usađivati djeci istinske vrijednote domoljublja i povijesnu istinu, koju onda nitko i nikada ne će moći falsificirati.

Postoje i oni kojima je jučerašnja povorka i manifestacija zasmetala, jer su žurili s posla, na posao ili negdje drugdje… Postoje oni koji okovani vlastitom neukošću, ne razumiju smisao, poruku i važnost. Takvima ne treba ništa pojašnjavati, nego samo za njih dobroga Boga moliti, kako bi im pokazao njihov vlastiti put spasa.

Dragi prijatelji, hvala vam jer ste nam dopustili da budemo dio nečega lijepoga i velikoga! Rado ćemo se ponovno odazvati.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *