Dobro došli u Osnovnu školu Cim Mostar!

Poštovani roditelji,

HVALA vam svima. Povjerili ste nam 46 djece kako bismo ih zajednički poučavali i odgajali, te im pomagali da svladaju prepreke, na koje će u školovanju i životu neminovno naići. Vrijedno je da odmah na početku zapamtimo, te nikada ne zaboravljamo, kako možemo uspjeti samo radeći ZAJEDNO!

SURADNJA roditelja i učitelja je imperativ, koji  će svakome djetetu donijeti dosta dobra, dok zbog izostanak iste, učenik trpi veliku štetu. Na putu školovanja svi se nekada spotaknemo. Pogriješke ne čine samo učenici, nego i roditelji i učitelji. Jedni drugima moramo ustrajno pomagati i djelovati kao tim, jer samo tako možemo stići do cilja.

Učitelji nisu odabrali ovaj plemeniti poziv zbog “velike” plaće i ljetne stanke. Karakteristika dobroga učitelja jest ta da inspiraciju za svoje djelovanje nalazi u ljubavi prema djeci. Roditeljska i učiteljska ljubav jesu različite, ali im je zajedničko to da obje teže dobru učenika. Zato je učiteljski savjet, riječ, preporuka, sugestija i rečenica, zlata vrijedna, pa i onda kada nije baš slušljiva i uhu mila. Moramo znati saslušati i uvažavati jedni druge.

Na kraju par rečenica o onome što vam je u ovome trenutku najvažnije:

Upisana djeca bit će vjerojatno raspoređena u 3 razredna odjela (1.a, 1.b, 1.c). Svaka skupina djece bit će dodjeljena učiteljici razredne nastave, psiho-fizički zdravoj osobi, s odgovarajućom stručnom spremom i s učiteljskim iskustvom. Ne trošite vrijeme raspitujući se koja je učiteljica bolja, jer sve tri su odlične!

Prvotni kriteriji za raspored učenika u razredne odjele nisu rodbinske veze, susjedski odnosi, vrtićka povijest, prijeteljske spone… Djeca pri upisu prolaze procjenu školske stručne službe, na osnovu koje se potom formiraju skupine izbalansirane po sposobnostima, zdravstvenom stanju i svim drugim važnim parametrima, čime se stvaraju kvalitetni preduvjeti za bolji rad učitelja i ugodniji boravak učenika u školskoj učionici.

Napominjemo kako će za sve polaznike prvoga razreda nastava počinjati i završavati u isto vrijeme, po principu rotacije školskih smjena (tjedan prva, tjedan druga smjena), pa onima koji dovoze i odvoze više djece, takav raspored ne će predstavljati problem.

Dragi roditelji, nemojte se plašiti. Posvetit ćemo dovoljno vremena vašoj i našoj djeci, kako bismo osluhnuli njihove potrebe, prepoznali karakterne specifičnosti i stvorili kvalitetnu platformu za njihovo putovanje kroz osnovno školovanje.

Neka uz sve nas uvijek bude dobri Bog, bez čijega blagoslova ništa dobro nije moguće postići.

Dobrodošli u Osnovnu školu Cim Mostar!

Ravnatelj

 

 

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *