Škola u ružičastom ruhu

Škola se danas odjenula u ružičasto ruho. Posljednja je srijeda u mjesecu veljači i obilježavamo Dan borbe protiv vršnjačkog nasilja. Ružičasta boja prepoznatljiv je znak. Povodom ovog Dana svi učenici i učitelji dali su svoj doprinos.

Radovi učenika Likovne sekcije ukrasili su zidove naše Škole. Tu možete vidjeti kako izgleda Nenasilni semafor te koji su, prema mišljenju naših učenika, Zavjeti protiv nasilja. Prepoznat ćete razne znakove koji će vam jasno pokazati tko je dobar prijatelj!

Posebno nas raduje jer su nas danas posjetili naši prijatelji iz Osnovne škole za djecu s posebnim potrebama te udružili snage s učenicima drugog razreda. Rezultat njihove suradnje prekrasan je plakat kojiprikazuje školu s mnoštvom različitih, ali jednako vrijednih i lijepih majica. Svaka od njih originalna je kao što je i svako dijete jedinstveno i neponovljivo. Ponovno su nas podsjetili da smo jednako vrijedni i kako nas različitost obogaćuje!

Članovi Vijeća učenika zajedno sa školskom pedagoginjom posjetili su učiteljice i učenike I. a i I. b razreda te ih tom prigodom, uz divno druženje, intervjuirali. Od njih su dobili odgovore na brojna pitanja poput sljedećih: tko je pravi prijatelj, kako ga prepoznajemo, što čini pravi prijatelj, kako se pomiriti nakon svađe? Pokazali su svoje veliko srce i jednostavnost kakvu samo djeca imaju.

Poruka Dana ružičastog majica bit će snažna onoliko koliko u sebi njegujemo suosjećanje za druge, dobrotu, ljubav i razumijevanje! Ružičasti potpis bit će vidljiv u svakom danu u kojem se odlučimo zauzeti jedni za druge. Zajedno možemo mnogo!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *