Nastava počinje u petak, 3. studenoga 2023.

Pred nama su Svi sveti i Dušni dan. Zato ćemo odmoriti od školskih obveza do petka, 3. studenoga 2023., kada će se nastava odvijati po uobičajenome rasporedu.

Pred nama su Svi sveti. To je dan kada upućujemo molitve onima koji su postigli vječno spasenje i baštine rajsku slavu, kako bi nam pripadnici proslavljene Crkve pomogli naći put do neprolaznosti. Znači, molimo se svetima, kako bismo i sami zadobili aureolu svetosti.

Pred nama je Dušni dan. Postoje oni koji su se preselili u vječnost, ali nisu zaslužili odmah stati pred slavu Božju, nego se kao trpeća Crkva pripremaju za pridruživanje zboru svetaca. Za njih posebno molimo mi – pripadnici putujuće Crkve, na Dušni dan, kako bi oni po Božjem milosrđu, što prije bili izbavljeni iz čistilišnih muka.

Pred nama su dani kroz koje razmišljamo o prolaznosti ovozemaljskoga života i kratkom vremenu koje je pred nama, ma kojoj dobnoj skupini pripadali. Jer što je deset, trideset, osamdeset i stotinu godina u odnosu na vječnost!? Klupa na kojoj sjedimo ostat će prazna, kada nas u vječnost pozove Gospodar života. Do tada nam valja ustajati se s klupe i ponizno potražiti oprost od čovjeka i Boga, onda kada je potrebno. Do toga trenutka, kada ćemo staviti točku na naše zemaljsko trajanje, nam valja što više puta oprostiti, napraviti mjesto na klupi za onoga koji oprost traži… Naša klupa ne smije biti tek puka daska za sjedenje, nego odskočna daska za spasenje!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *