Pomažemo one u potrebi

Voditelji i članovi naše Vjeronaučne sekcije, pokrenuli su ove godine prekrasnu inicijativu pod nazivom “TVOJA MISIJA, BOŽJA JE VIZIJA!”, kako bi pomogli onima koji ne žive blizu nas, ali im je pomoć više nego potrebna.

Svi razredni odjeli dobili su kasice, koje je trebalo napuniti kovanicama, a onda sve prikupljeno, na Misijsku nedjelju odnijeti u crkvu, simbolično prinijeti pred oltar, pa uhodanim kanalima poslati našim misionarima.

 

Tako je i bilo. Nije se našim učenicama i učenicima bio problem odreći pokoje čokoladice, čipsa, kroasana ili neke druge slastice. Neki su možda preskočili sendvič u trgoviama kod Minke ili Guste, ali su zato kasice do Misijske nedjelje bile pune.

Na ovome ne treba stati. Misijama ne doprinosimo samo prikupljanjem novca, nego i vlastitim ponašanjem, stavovima… Samo kada se odgovorno odnosimo prema hrani, koje nama ovdje, Bogu hvala ne nedostaje, već tako prizivamo Božje blagoslove na sve ljude u potrebi, na one koji nemaju i kojima nedostaje… Tako Bogu i zahvaljujemo na svemu onome čega nama ne manjka.

Zato ne pripremajmo hrane previše, kako ju poslije ne bi morali bacati.

Neka nam minute, sati i dani ne budu stalno ispunjeni mišlju što ćemo i kada pojesti, jer ne živimo kako bi jeli, nego jedemo kako bi tijelo bilo sposobno činiti i djelovati.

Pojedi ono što ti je servirano i Bogu se zahvali. Ne ostavljaj zalogaj, dva u tanjuru, jer više kao ne možeš jesti.

Koristimo svaku prigodu kako bi s drugima podijelili ono što jedemo, jer tako duhovno rastemo, a hrana u društvu uvijek biva ukusnija.

Trudimo se jesti zdravo, ali ne pravimo od hrane božanstvo. Samo Bog je gospodar života i smrti.

Eto tako i na još mnoštvo drugih načina, možeš doprinositi misijama svaki dan i biti misionar, a da nigdje ne putuješ, ma da se niti do Smrčenjaka ne spustiš.

Čini tako, jer TVOJA MISIJA, BOŽJA JE VIZIJA!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *