Križni put na Planinicu

Križni put na Planinicu za nas nije samo izlet. Više je to od izleta! Nije to puka tjelovježba. Nikako! Križni put više je i od običnog druženja! To nije nekakav izazov, kroz koji nadvladamo sami sebe i ispitujemo granice vlastitih mogućnosti!

Križni put na Planinicu djelo je naše poniznosti, kojim priznajemo kako smo za svako dobro i za svaki uspjeh, potrebiti Božje milosti, bez koje se ne može postići bilo kakvo dobro.

Ta naša zajednička pobožnost, ujedno je i naš zajednički vapaj prema Onome koji svime ravna, kako bi nam se smilovao i milostivo pogledao na sve naše probleme, potrebe, nadanja, ambicije…

Otvrdnule noge, žuljevi, upaljeni mišići… Sve to nas podsjeća na našu ograničenost i činjenicu kako ne možemo uvijek sami i kako je On najbolji oslonac na putu do uskrsnuća.

Opet smo na Planinici ostavili križ. Vidljivi znak naše vjere i našeg pouzdanja. Ujedno smo se i vratili kući s našim osobnim križevima, nama tako teškim, teretnim… Vratili smo se s umornim tijelima, ali prepuni snage Duha, koja će nas dizati nakon svakoga našeg neizbježnog pada na putu prema vječnosti.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *