Intervju s Anom Ivanković, nastavnicom likovne kulture

Novinarka Mihaela: Draga nastavnice, dobar Vam dan. Hvala Vam što ste pristali na ovaj razgovor. Za početak htjeli bismo saznati kad ste odlučili koji ćete studij odabrati?

Nastavnica Ana: Dobar dan. Hvala vama na pozivu. Dosta rano, možda u 5. ili 6. razredu znala sam da želim ići u ovomu smjeru i baviti se umjetnošću. Opuštalo me sve što je vezano za kreativno izražavanje i nije mi bilo teško odlučiti se za Srednju školu likovnih umjetnosti. Prirodno je zatim nakon srednje škole bilo odabrati Akademiju likovnih umjetnosti. To je uvijek bio moj prvi izbor, nikad nisam imala „plan b”.

Novinarka Mihaela: Bili ste učenica ove škole, a danas ste u ulozi nastavnice. Kakav je osjećaj vratiti se u svoju osnovnu školu i sjediti nasuprot učenicima u ulozi nastavnice?

Nastavnica Ana: Jako neobično. (smijeh) Posebno ako uzmemo u obzir činjenicu da su neki od mojih kolega sada nastavnici koji su meni predavali. Ali već sam se malo navikla i sjajno mi je. S učenicima imam jako dobar odnos i baš mi je lijepo.

Novinarka Mihaela: Gdje vidite sebe za pet godina?

Nastavnica Ana: Bilo bi mi drago kada bih za pet godina već imala svoju izložbu, svoj atelje, i slično. Također voljela bih nastaviti raditi u školi.

Novinarka Mihaela: Koji Vam je najdraži dio posla?

Nastavnica Ana: Najdraži dio posla mi je suradnja s učenicima.

Novinarka Mihaela: Što radite u svoje slobodno vrijeme?

Nastavnica Ana: Budući da sam po struci grafičar volim otiskivati i praviti grafike, crteže i slično.

Novinarka Mihaela: Gdje pronalazite inspiraciju za to što radite?

Nastavnica Ana: Inspiraciju pronalazim u svakodnevnom životu. Inspiracija su mi ljudi koje poznajem, situacije koje sam prošla ili prolazim…

Novinarka Mihaela: Hvala Vam na izdvojenom vremenu.

Nastavnica Ana: Hvala vama.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *