Nogometaši u polufinalu

Može li se nogomet uopće igrati bez Luke Udovičića? Kapetan momčadi… Momak koji ne preskače treninge… Uvijek ide do kraja…

Može, ako imate ekipu s velikim srcem, koja će igrati za svoga suigrača, kapetana i prijatelja!

I svi su govorili kako su naši prijatelji Japanci favoriti, kako su bolji, ovo, ono… Svi koji nisu znali kakva srca kucaju ispod školskog grba na nogometnom dresu naših majstora…

Počelo je s Leonom i njegovim zaraznim entuzijazmom… “Imamo ekipu. Igrat ćemo. Možemo!” – tako je govorio i nekako sve povezao, aktivirao i ujedinio.

Priču na travnjaku ispisali su Luka Čuljak i Ante Brekalo slovima borbenosti kakva se rijetko viđa. Do našega gola nije mogla buba, osa, niti komarac, a kamoli gorostasni Japanac.

Pravu nogometnu umjetnost prezentirali su Marin Drežnjak i Pavle Čuljak! Dupli pasovi, izvrsna štopanja lopte, udarci… Milina gledati i nogometno neukim promatračima…

Uz pomoć sjajne podrške s klupe, koja čeka i koja će sigurno i dobiti prigodu na terenu, nije se ni moglo drugamo, nego do pobjede i ulaska u polufinale.

Pobjedničku priču potpisao je onaj tko ju je i započeo – Leon Glibić. Na samome isteku prvoga poluvremena skinuo je penal kao od šale. Dok smo se vozili na utakmicu govorio je kako mu nedostaje pola boda da prođe s odličnim. Ništa ti ne nedostaje junače! S takvim optimizmom, humorom, pozitivnošću i hrabrošću, odlična si osoba, sve da nemaš niti jednu peticu u dnevniku.

Udovičiću… Nismo to na početku utakmice rekli, ali smo znali kako igramo za tebe! Brzo zaraste ta kost i vratiš nam se. Do tada, bit ćeš jak, u to ne sumnjamo. Brz oporavak i sretno kapetane!

Na kraju, da ne bi ispalo kako se kitimo tuđim perjem, od srca želimo zahvaliti našemu Tungi, koji je dao najveći doprinos u izrastanju ove sjajne generacije nogometaša!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *