MAGDALENA REZO (5.a) – odajmo počast kraljici brojeva

“Eto, spremat ćemo se za natjecanje koliko možemo… Epidemija… Prekidi nastave… Nužne su praznine u znanju… Matematika zahtijeva kontinuitet… No, treba se pojaviti na natjecanju i predstaviti Školu. Ne će to biti nešto posebno, ali uradimo koliko možemo…” – tako je govorila učiteljica 5.a Željka Marojević, kada je počinjala pripreme za Županijsko natjecanje iz matematike s učenicom Magdalenom Rezo.

Kako smo bili naivni! Stvarno smo povjerovali kako se jedna izvrsna učiteljica i jedna odlična učenica mire s nekakvim prosječnim rezultatom pod krilaticom “važno je sudjelovati“. Očekivanja… Ne, nismo imali očekivanja… Nismo čitali između redova i vjerovali smo kako se sve treba zbiti onako kako nam je rečeno… Doduše, ne svi…

Petak jutro… Zvoni telefon… “Zavod za školstvo… Samo da javimo kako je vaša učenica Magdalena Rezo ostvarila izvrstan rezultat na Županijskom natjecanju iz matematke. Osvojila je 2. mjesto!”

Nema spuštanja slušalice… Oduševljeni zovemo dalje, javljamo svima…

“Odlično! Ali uopće se ne čudim… Željka i nadareno dijete, kakvo je Magdalena, jamstvo su dobroga rezultata. Sigurno su se pripremale vrijedno i predano! Sve što rade stane pod pet slova – PROFI!” – komentira školska pedagoginja Jelena.

Eto, nismo svi bili naivni… Upravo je tako kako je rekla pedagoginja. Ali se ne ljutimo mi koji smo bili obmanuti… Zato je naša iznenađenost i radost bila velika… I još veća kada smo rezultat priopćili Magdaleni… Kada smo vidjeli kako se raduju svi, cijeli 5.a! To je to!

Rad, zajedništvo, vjera, skromnost, upornost… Sve to i zasigurno još dosta, dosta toga lijepoga opisuje naš 5.a… Zato se rađaju ovakve lijepe priče, s ovako divnim likovima, kakav je zasigurno kraljica brojeva Magdalena Rezo.

Željka + Magdalena = USPJEH

Naoko jednostavan zadatak… Samo za ovakav rezultat, koji se piše velikim slovima, morate imati izvrsne pribrojnike, kakvima se ponosi OŠ CIM MOSTAR!

BRAVO!!!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *