ANA BEGIĆ blistala na Šimićevim susretima

Od 25.-29. travnja ove godine, održani su 59. Šimićevi susreti, kroz prigodne manifestacije u Mostaru, Grudama i Drinovcima.

Nama je ovdje važan onaj dio Susreta, koji je bio posvećen djeci, odnosno likovni natječaj za najmlađe. Trebalo je naslikati likovni rad, koji će biti najbolji odraz stihova pjesme Himnos, jednog iz opusa predivnih djela ovoga hrvatskoga pjesnika iz naše Hercegovine – Antuna Branka Šimića.

Na adresu organizatora Šimićevih susreta pristiglo je nekoliko stotina radova malih likovnjaka, a odabrana su samo 4 najbolja. I tu je zasjala naša zvjezdica iz 3.a – ANA BEGIĆ, koju njena učiteljica Arijana Kordić zove od milja Anči. Anči je pobjednica! Njen rad je pobjednički, najbolji!

Zato je Anči danas, 29. travnja, bila sudionica završnice Šimićevih susreta, tijekom koje joj je dodijeljena i posebna nagrada, na prelijepoj lokaciji, u Ravlića pećini. Tu se naša Ana susrela i s jednim živućim velikanom hrvatske pisane riječi – Lukom Paljetkom! Spektakl, kakav je naša Ana stvarno zaslužila.

Čestitamo Ani! Čestitamo njenim ponosnim roditeljima! Čestitamo i našem 3.a, koji je zasigurno ponosan zbog uspjeha ove nadarene djevojčice!

Na kraju, par riječi o inicijatorici ove lijepe priče, bez koje, uz blistavu Anči, ne bi bilo ovih redaka…

Nije li lijepo to što je jedna učiteljica, pored svojih redovitih poslovnih i privatnih obveza, pronašla način i prigodu kako bi svojoj učenici, izvan nastavnih okvira, pružila mogućnost za isticanje i ostvarivanje na nekom području!? Je li to fina lekcija za sve nas, koji često trčimo i žurimo, samo kako bi uzeli i prigrabili sebi i za sebe, a zaboravljamo kako je najljepše usrećiti drugoga!?

Bravo učiteljice Arijana! Bravo Anči!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *