Ekološka sekcija – ” DA CVIJEĆU, NE SMEĆU!”

Ekološka sekcija naše Škole, koju vodi nastavnica Jadranka Rozić, organizirala je ekološku akciju “DA CVIJEĆU, NE SMEĆU!”.

Cilj akcije nije bio samo urediti prostor ispred školske zgrade, nego još jednom poručiti svima onima koji uporno ostavljaju smeće na parkingu uz školski vrt, da s takvom ružnom praksom prestanu.

Jasno nam je kako sve poteškoće vezane za odlaganje otpada u Cimu, možda nisu riješene, ali ovakvi modeli ponašanja, usprkos svemu, nisu prihvatljivi. Nije to samo zato što se izravno narušava izgled ambijenta u kojemu svakodnevno borave djeca, nego i zato što se najmlađima šalje potpuno kriva poruka, kada je u pitanju odnos prema okolišu.

Stoga je najveća vrijednost ovakvih ekoloških akcija u tome što aktivno uključuju djecu, koja zajednički ostvaruju ciljeve uljepšavanja okoliša, te tako ove vrste aktivizma ispravno oblikuju njihovu percepciju o odnosu prema prirodi.

Zahvaljujemo našim ekolozima i nastavnici Jadranki, ali i knjižničarki Mirjani, našim spremačicama, domaru Andriji, a ponajviše maloj Lanči, koja je preskočila omiljeni dan u vrtiću kako bi nam pomogla. 😉

Na kraju vas molimo: Ne uništavajte ono što smo posadili! Potrudili smo se kako bi nam svima bilo ljepše boraviti kraj naše škole.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *