ANTE DŽIDIĆ – Najbolji pjesnik na Danima hrvatskog jezika 2022.

Jezična i kulturna manifestacija Dani hrvatskog jezika, koju organizira Zavod za školstvo Mostar, okuplja najbolje pisce i recitatore poezije iz svih županijskih osnovnih škola.

Nakon što je odnio pobjedu na školskom natjecanju, Ante Džidić, učenik 6. razreda, predstavljao je našu Školu i na županijskoj razini.

Ante je osvojio 1. MJESTO u konkurenciji najboljih pjesnika i oduševio svojim stihovima sve one koji su pratili ovu Manifestaciju. Nemali broj nazočnih, po nama i više nego opravdano, iznio je mišljenje kako je naš pjesnik trebao biti proglašen i najboljim recitatorom.

Sve navedeno svjedoči o tome, koliko je nastup Ante Džidića danas bio briljantan. Zato vrijedi zapljeskati našem učeniku, ali i svima koji su mu pomogli  ostvariti ovaj izvrstan rezultat. To su članovi školskog žirija, bez čijeg stručnog odabira ne bi bili napisani ovi redci. Svakako je to i Antina učiteljica Marina, koja nije propustila biti nazočna pobjedničkom nastupu bivšeg učenika (doista za svaku pohvalu). Iznad svih, to je s. Zorica Jurilj, naša nastavnica hrvatskog jezika, koja je prvaka pripremala za današnji nastup.

Svima njima, uključujući i Antine ponosne roditelje i rodbinu, od srca čestitamo  i zahvaljujemo!

Ako vas večeras pogodi koja kap odozgor, nije to kiša… Još, negdje gore među oblacima, od sreće plače Antin djed, kojemu je učenik pjesmu i posvetio…

BRAVO ANTE! HVALA TI!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *