Iz naše knjižnice nikao je bor od kniga

Bor od knjga kako bi se zapitali koliki bor bi mogli napraviti od knjiga koje smo sami pročitali!? Bi li to bio bonsai, tek nekakav grm ili pravo, stasito drvo, a možda i cijela šuma!?
Ako se iza bora, napravljenog od knjiga koje smo pročitali, ne možemo skriti, onda požurimo do naše knjižnice i počnimo čitati, kako bi u slova, pojmove, riječi i spoznaje, obraslo naše neznanje.
Možemo li pak od pročitanih knjiga složiti stablo ili čak cijeli drvored, opet što prije nađimo vremena za čitanje. Znanja koja smo stekli su kao ukrasno drvo, koje treba zalijevati i o kojem treba brinuti, kako ga drača zaborava ne bi ugušila.
Eto, draga djeco… Nemojte biti poput plastičnih borova iz velikih tržnih centara. Nakićeni su izvana, a unutra beživotni, prazni, mrtvi…
Budite velika i živa stabla, ispod čije kore teče razum, dobrota i znanje. Budite drvo jakog korijena, koje ne će pomjeriti ni najjače bure i vjetrovi. Sijajte ljepotom neprolaznih vrijednota, koja dolazi iznutra, a ne prolaznim blještavilom izvanjskih ukrasa. Kako bi postali baš takvi, uvijek lijepi i mudri – ČITAJTE!
Hvala našoj knjižničarki Mirjani na ovom boru od knjiga i na porukama koje on nosi!

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *