Odbojkaši sjeli u fiću i parkirali u četvrtfinalnu priču

Vrijeme bez športskih natjecanja konačno je iza nas, a nadamo se kako se sličan period više nikada ne će ponoviti.

Naši odbojkaši su se za natjecanje pripremali krajnje ozbiljno i ugrabili su svaki slobodan termin, u zgusnutom školskom rasporedu, kako bi vježbali servis, prijem servisa, podizanje lopte, poentiranje…

Bilo je povišenih tonova, ljutnje, prigovaranja… No, kada smo ekipa i kada imamo zajednički cilj, sve to bivaju samo lako premostive prepreke do uspjeha.

Ova ekipa je i napravila veliki uspjeh, pobjedivši danas vršnjake iz OŠ Petra Bakule s uvjerljivih 2:0 u setovima. Tako su se naši hrabri momci plasirali u četvrtfinale, gdje igraju protiv ekipe iz Drežnice (ponedjeljak u 10.50 sati).

Ponosni smo na ekipu, koju sačinjava 6 devetaša i 4 osmaša. Posebno nam je drago zbog devetaša. Samo iz jednog razloga… Često im predbacujemo kako su kao rogovi u vreći dok su u učionici, a na terenu su, onda kada je najviše trebalo, pokazali iznimno zajedništvo, zahvaljujući kojem su i postigli vrhunski rezultat.

Nedostajala je tijekom priprema naše odbojkaške ekipe dobra muška sparing ekipa, s kojim bi sve išlo lakše. Zato su u pomoć pritekle više nego borbene djevojke, poput Gabi, Nine, Eme i mnogih drugih, te dale veliki doprinos kvalitetnim treninzima. Nastavnica Ivana i ravnatelj Saša, također su bili na raspolaganju za poneki servis, pokoji udarac, ali prije svega za uništavanje glasnica i trošenje nerava. 😉 Ne smijemo zaboraviti i učiteljice i učitelje koji su pustili djecu ponekad s povijesti, biologije, hrvatskog, matematike… Svima navedenim zahvalni su naši pobjednici, a oni su:

LUKA ČULJAK, PAVLE ČULJAK, MARKO DREŽNJAK, IVANO ĐINKIĆ, LUKA UDOVIČIĆ, LUKA GLIBIĆ, IVANO CVITKOVIĆ, LEON GLIBIĆ, MARKO LJUBIĆ, MARIN DREŽNJAK.

Momci, ispunili ste nas ponosom! Hvala vam!

Napominjemo, kako nam u radu pobjede nisu prioritet. Njima se radujemo svi skupa, kao svatko tko je u neku aktivnost uložio trud i postigao rezultat. Ističemo pobjede kako bi pohvalili djecu koja prednjače u radu, trudu i dobrom ponašanju. Najvažnije je kroz šport izgrađivati kod mladih osjećaj pripadnosti, zajedništva, suradnje i usmjerenosti na zajedničko dobro. Kada se tako radi, onda i neminovni športski porazi, mogu biti odlične odgojne lekcije i izvrsne prigode za usavršavanje i izgradnju kvalitetnih karakternih osobina.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *