JABUKA FEST u organizaciji naših likovnjaka

Likovne sekcije naše Škole, prigodno, zabavno i neobično, obilježile su 20. listopada – DAN JABUKA.

Tada kod djece pokušavamo ojačati svjest o tome kako njihova prehrana mora obilovati, ne samo jabukama, nego i svim drugim voćem. Čini nam se to jako važno u trenutku kada hrvatska djeca drže neslavno prvo mjesto po pretilosti u EU.

Mali likovnjaci, predvođeni učiteljicama Arijanom Kordić i Andrijanom Zovko, na jednom od školskih panoa, istaknuli su prigodno stilizirane recepte za pripravu kolača od jabuka. Dok smo ih čitali, rasle su nam zazubice.

I eto… Ako već samu jabuku ne smatrate vrijednim desertom, onda neka to bude domaći kolač od jabuka. Kada god možete, preskočite čokoladice, bombone, lizala i uskočite u tepsiju maminih ili bakinih domaćih kolača. Vjerujte nam, vrijedi probati.

Likovna sekcija predmetne nastave, koju vode nastavnica Vesna Golemac i nastavnik Ivan Bošnjak, organizirala je pravu jabučastu zabavu.

Svu djecu su veliki likovnjaci počastili jabukama, ali i organizirali zabavni jabuka-ples, nakon kojeg smo dobili i pobjednički plesni par. To su VLADO GLAVAŠ i NIKOLA DREŽNJAK! Oni su za svoje iznimno vješto plesanje nagrađeni kino-ulaznicama.

Čestitamo Vladi i Nikoli, ali svakako i voditeljima i članovima naših likovnih sekcija na lijepim, zabavnim i prigodnim aktivnostima, kojima su obilježili Dan jabuka.

Vidimo se na plesnom podiju i sljedeće godine, a do tada jedite mnogo jabuka!

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *