Stjepangrad i Humska zemlja petašima govorili o povijesti naših velikaša

Učenice i učenici petih razreda naše Škole, s njihovim učiteljicama Kristinom Glibić i Željkom Marojević, posjetili su Stjepangrad, srednjovjekovnu utvrdu Stjepana Vukčića Kosače.

Humska zemlja govorila je djeci o burnoj povijesti naše Hercegovine i otkrila dio kulturno-povijesne baštine ovoga kraja, koju na žalost prečesto zanemarujemo i zaboravljamo.

Kameni zidovi prijestolnice kršćanskih vladara, postavljaju pred nas jasan imperativ nasušne potrebe stjenovito jakih karaktera u našim obiteljima, našim školama, politici i svim sferama bivstvovanja, koji će hrabrošću srednjovjekovnih vitezova, čuvati neprolazne vrijednote, na kojima počiva svako zdravo društvo.

Ustrajnost i jakost pokazala su i naša djeca, koja su bez ikakvih poteškoća svladala uspon do Stjepangrada. Mnoga DOBRA (Buna-bonum-dobro) prigrabili su petaši na izvoru rijeke Bune, te zadobili neizmjerne BLAGODATI (blago-Blagaj), kakve samo mogu donijeti izleti ovakve vrste. U njihovim SRCIMA (herz-srce-Hercegovina), ostat će zauvijek zapisana predivna uspomena, iz koje niče neizmjeran ponos na vlastitu povijest i identitet.

BRAVO!

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *