S Vlajine se jasno vidi: Nema Cima do Rima!

Članovi i voditelji Športske i Vjeronaučne sekcije naše Škole, organizirali su planinarski izlet na Veliku Vlajinu, te se popeli na 1780 metara nadmorske visine, što predstavlja nemali izazov i za puno iskusnije planinare od ovih naših hrabrih entuzijasta iz sedmog, osmog i devetog razreda.

Put do svakog vrha i uspjeha natopljen je znojem i suzama, a ovaj je obilježio i pokoji žulj, nastao kao posljedica gotovo osmosatnog hodanja. Svi napori naših upornih penjača, okrunjeni su neizmjernim ponosom, onog trenutka, kada su stali na najviši vrh Čabulje.

U nizu glazbenih numera iz JBL “kockice”, čula se i ona čiji stih glasi “Poštenim putem ići, bit će teško znaj, al samo ćeš tako stići gdje je vječni sjaj”. Eto, možda je u tim riječima najbolje sažeta duhovna poruka ovakvog izleta.

Bilo je lijepo, bilo je naporno, bilo je zabavno. Pjevali smo, smijali se i šalili smo se. Na trenutke smo se ljutili, umorno otpuhivali, pa se opet smijali… Hej… I molili smo… I to cijelu krunicu… Za učenike, za učitelje, za roditelje, za naše mjesto…

Prelijepo je to što smo na vrh došli kao sekcija, a još je važnije da se u vrhu zadržimo kao Škola, kao ekipa, kao zajednica. S ovako hrabrom i odlučnom mladosti, sigurno i hoćemo.

A vi ostali… Ne morate se penjati i umarati kako biste provjerili i kako biste se uvjerili… Naši planinari posvjedočit će ono što su s Vlajine vidjeli – NEMA CIMA DO RIMA!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *