Nitko nije znao sakrit suze ko Marina…

Naši petaši oprostili su se od učiteljice Marine Grbešić. Torta, cvijeće, darovi, ukrasi, prigodni natpisi… Sve je moralo biti spremno u kratkom vremenskom roku od dvadesetak minuta. Vrijedne dječje ruke radile su brzo i uz pomoć roditelja, uspjeli su svi zajedno kreirati iznenađenje.

Doprinos svemu dale su i školske uposlenice. Trebalo je učiteljicu, koja uvijek dobrano prije početka nastave dolazi na posao, zadržati izvan učionice do nekih par minuta prije početka prvog sata. Srećom, pošlo im je za rukom.

Ovakvi rastanci u školama se događaju svake godine, ali to nikako nisu reprizne lipanjske pojave, nego unikatni trenutci, kojima originalnost daju neponovljive osobnosti djece i učiteljica, pišući priče zauvijek utkane u njihova srca.

Suglasni smo s velikim umovima koji su davno kazali kako je znanje moć. Ipak, ako želite s jednom skupinom učenica i učenika uraditi cjelokupan posao, morate im uz znanje ponuditi i univerzalno vrijedne ljudske vrline vlastite osobnosti. Svojom skromnošću, humorom, predanošću i poniznošću, naša vrijedna učiteljica Marina, učinila je upravo to. Zato nam, uvjereni smo, u predmetnu nastavu dolaze po znanju moćna, a po ponašanju itekako uzorna djeca.

Petaši, sretno neka vam bude daljnje školovanje!

Učiteljice Marina… Nema mjesta tuzi, koliko god rastanci teški bili… Suze ne trebate kriti. Možete plakati samo zbog ponosa i radosti, jer učiteljsku zadaću odradili ste za 5+! Čestitamo!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *