Mačkare 2021.

CIMSKE MAČKARE: ZAŠTO DEDI NEĐI KLECAJU KOLJENA?
Podne i dvadeset… Nestrpljivo čekamo ulazak djece i ovogodišnje maske… Znamo kako djecu danas ne će biti briga za mjere, stožere, viruse…
Prolaze sekunde, minute… Nigdje nikoga… Onda u zbornicu ulazi dežurna nastavnica Ana: “Djeca ne mogu ući. Neđo je na vratima i ne može se pomaknuti!”
Strah, nevjerica… Trčimo do ulaza u školu… Čeka nas Nedeljko iz 4.b, maskiran u dedu… Popio je kaže koju lozu, pa ne može se pomaknuti… Olakšanje…
Ulazi u učionicu i mezi kada piješ, moj Nedeljko! 😉
Može biti slika sljedećeg: Jedna osoba, dijete, stajati i u zatvorenom
CIMSKE MAČKARE: KUHAR EMILIJO I DOBRE VILE EMA I LENA
Jeste li ikada vidjeli suze prvašića? Strašno! Te suze otapaju i najledenija srca i prizivaju najveća čuda.
Posebno nam je teško bilo danas gledati suze nadaleko poznatoga gospodara dobroga zalogaja, našega kuhara Emilija iz 1.a. Naime, on je plakao jer je zaboravio svoju čarobnu kuhaču. Ostala mu je doma. Molećivo je gledao u svoju učiteljicu… Mame i učiteljice uvijek pronađu izlaz iz teških situacija…
Ni njegova učiteljica Jelenka nije imala kuhaču, koju bi mu inače rado pozajmila. Prošlo je strašno vrijeme kada su učiteljice nosile kuhače i “otkuhavale” djecu po rukama i stražnjici, ako se ne bi ponašala onako kako su one zamislile.
Zato je učiteljica mogla samo suosjećajno (onako kako samo mame i učiteljice znaju), zavapiti: “Bože, da mu je kuhača!” Nije stigla ni izreći svoju molitvu, a već su na vratima stajale dobre vile Ema i Lena, a u rukama su držale kuhaču za gastronomskoga majstora Emilija!
I eto… Zahvaljujući Emilijovom povjerenju, iskrenoj učiteljičinoj molitvi i dobrim vilama, naš kuhar opet je nasmijan! Čuda se naravno događaju! Ne samo danas, nego uvijek kada vjerujete.;-)
Može biti slika sljedećeg: 2 ljudi, dijete, ljudi stoje i u zatvorenomI eto… Iz ovogodišnjega maskenbalskoga doživljaja, izdvojili smo dvije priče, a može ih se sigurno ispričati još na desetine. Djeca su nepresušan izvor inspiracije.
Zbog aktualnih epidemioloških mjera, tradicionalna maskenbalska povorka cimskim ulicama, ovoga puta je izostala. No, uprkos svemu, smijeha i veselja nije nam nedostajalo.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *