OBAVIJEST: Od 15. veljače nastupaju izmjene u organizaciji odvijanja nastave!

Poštovani roditelji, cijenjena djeco!

Izmijenjene preventivne higijensko-epidemiološke mjere, koje će se početi primjenjivati od 15.veljače 2021., dozvoljavaju nam i određene preinake vezane za organiziranje nastave, pogotovo za učenike od 1.-5. razreda.
Tako će djeca iz nižih razreda, od sljedećega tjedna, započinjati s nastavom bez dijeljenja razrednih odjela u grupe, i po nešto drugačijem vremenskom rasporedu, a samim time i promijenjenim terminima autobusnoga prijevoza.
RASPORED ZA RAZREDNU NASTAVU
Prva smjena:
– Djeca u prvome razredu počinju s nastavom u 7,30 sati, a završavaju s istom u 9,30 sati.
– Autobus polazi s vrha Cima u 7,10 sati, a ispred škole u 9,40 sati.
– Djeca koja pohađaju nastavu od 2.-5. razreda, s prvim nastavnim satom počinju također u 7,30 sati, a završavaju u 10 sati.
– Autobus polazi s vrha Cima u 7,10 sati, a ispred škole u 10,10 sati.
Druga smjena:
– Djeca u prvome razredu počinju s nastavom u 12,30 sati, a završavaju s istom u 14,30 sati.
– Autobus polazi s vrha Cima u 12,10 sati, a ispred škole u 14,40 sati.
– Djeca koja pohađaju nastavu od 2.-5. razreda, s prvim nastavnim satom počinju također u 12,30 sati, a završavaju u 15 sati.
– Autobus polazi s vrha Cima u 12,10 sati, a ispred škole u 15,10 sati.
RASPORED ZA PREDMETNU NASTAVU
– Raspored nastavnih sati u predmetnoj nastavi, sukladno odlukama nadležnih institucija, ostaje isti, te se nastava odvija u istim vremenskim terminima i u istome vremenskome opsegu.
– Jedina izmjena odnosi se na nastavne sate tjelesne i zdravstvene kulture, koji se od 15. veljače mogu odvijati u športskoj dvorani.
Napomene:
– Djeca iz male smjene će sada moći imati sve nastavne sate koji su po rasporedu predviđeni         (tjelesnu, likovnu i glazbenu kulturu…).
– Sve učiteljice razredne nastave, zajedno sa školskom upravom, suglasne su kako bi bilo dobro da početak prvoga sata u prvoj smjeni bude u 8, namjesto u 7,30 sati.
No, znajući kako su upravo donesene mjere privremene naravi i kako epidemiološka situacija nije još potpuno stabilna, te je moguće vraćanje restriktivnijih odredaba, ostavili smo isto vrijeme početka nastave, kako se djeca ne bi potencijalno izlagala dodatnim prilagodbama i nepotrebnome stresu.
Svakako, vidimo li kako se nakon određenoga vremena epidemiološka slika ne pogoršava, odnosno da nanovo donesene odredbe ostaju na snazi ili se čak dodatno ublažavaju, početak nastave bit će u 8 sati.
– Dugotrajnija nastava, proširit će i dijapazon učeničkih obveza i odgovornosti. Zajedno s učiteljicama radite na intenzivnom razvijanju radnih navika kod djece, te urednom izvršavanju obveza (domaći uradci, nošenje pribora za rad…), a sve kako bi najmlađima bilo lakše prilagoditi se na novonastalu situaciju.
Na kraju ove, nužno duge poruke, želimo svima, koji su na bilo koji način uključeni u školski život, da uspješno nastavnu godinu privedemo kraju, a onda u sljedeću uplovimo bez velikoga straha za svoje i zdravlje bližnjih.
Sve vas pozdravljamo i zahvaljujemo na pomoći i razumijevanju.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *