Bliži se 20. listopada – Dan jabuka

Ove školske godine zbog aktualnih epidemioloških mjera školske sekcije nisu aktivne.

Ipak, veliki pano u hodniku naše škole, svjedoči nam kako djeca stižu, uprkos skraćenim satima, zajedno sa svojim učiteljicama, obilježiti i podsjetiti nas na pojedine događaje, manifestacije, značajne nadnevke…

Jutros smo tako, pri ulasku u školu, zatekli prelijepi podsjetnik na Dan jabuka, koji se obilježava 20. listopada.

Poslovica kaže kako LIJEPA JABUKA U SEBI PONEKADA CRVA SKRIVA, no u ljepoti ovoga panoa ne pronađosmo ništa crvljivo, nego samo uočismo divnu nakanu učiteljica i njihove djece, da svima nama školski prostor učine ljepšim.

TUĐA JABUKA JE SLAĐA, zna se reći… A mi naše učiteljice i ove vrijedne dječje ruke ne bi mijenjali za milijun drugih.

Ako ćemo svi zajednički stvarati vrijedne, obrazovane i odgovorne naraštaje (a ova djeca su na dobrome putu da takvima postanu), onda se za budućnost ne trebamo plašiti, jer za jaku i formiranu osobnost ne vrijedi ona narodna: JEDNA GNJILA JABUKA SVE DRUGE UGNJILI.

Jabuka je plod. Ona je kraljica voća. Kako se kraljevski osjećaju oni učitelji i roditelji kojima bivaju vidljivi plodovi njihovoga rada s djecom. Zato, neka nam svima Dan jabuka bude poticaj kako bi smo s djecom još više razgovarali, s njima radili, poklanjali im svoje vrijeme i ljubav… Brat ćemo ubrzo predivne plodove (jabuke) našega truda i odricanja… Jer nije bez razloga rečeno: ŽELIŠ LI JABUKU, PROTRESI DRVO!

I na kraju… Ne zaboravite što češće pojesti jabuku, jer stari su još govorili: POJEDI JABUKU PRIJE SPAVANJA I LIJEČNIK ĆE KRUHA PROSITI.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *