Petaši i njihova učiteljica – susret koji se pamti zauvijek

Jedna riječ HVALA dosta nije, za svu dobrotu što se u Vama krije…

Naučismo voljeti sebe i druge, a sada se pozdravljamo srcima punima tuge…

Brinuli ste se za nas kao rođena majka… Nikad Vas ne ćemo zaboraviti…

Ovo su neki od stihova koji su naši petaši uputili svojoj učiteljici Jelenki Vrljić, na susretu prebogatom emocijama. Naime, kako su završne priredbe, koje su inače prigoda za zahvalu i pozdravljanje, ove godine iz već poznatih razloga izostale u svim mostarskim školama, dovitljive učenice i učenici našli su način kako da vide učiteljicu, prigodno je daruju, te joj kažu jedno veliko HVALA.

Radost učiteljice Jelenke pri ovome susretu teško je opisiva… Intenzitet dirljivih osjećaja učinio je da potekne i pokoja suza, a to je opet tako lijepo, normalno i prirodno… Ne uživamo li svi u trenutcima kada smo obasuti pažnjom i ljubavlju? Ima li veće radosti i plaće za jednu učiteljicu, nego one kada njezina djeca prepoznaju trud koji je u njih uložila i emociju s kojom ih je pratila!?

Učiteljski rad je uvijek izložen kritici i ocjeni od strane roditelja, nekoga promatrača… I neka je… Tako treba biti… To je ono s čime se učitelji moraju i znaju nositi. Ipak, rad bilo kojega učitelja teško se može cjelovito vrijednovati bez suda djece koja s učiteljicom provedu niz godina u učionici… Zašto? Zato jer je bitna stavka ovoga plemenitoga poziva ljubav koja je djeci pružena. Djeca je najbolje svojim čistim srcima osjete, prepoznaju i cijene.

Zato smo sretni bili kada smo vidjeli da su naši petaši u pjesmici upućenoj učiteljici Jelenki napisali kako im nisu toliko bitna naučena slova i brojevi, koliko im se u sjećanje urezala učiteljičina briga za njih same… Pa ističu kako je trčala ubrusima brisati znojna čela zadihanih i rastrčanih dječaka, strahujući da će se prehladiti… To znači kako je ovoj generaciji djece pružena ljubav, koju su na svoj, dječji naćin prepoznali, te duhovito i emotivno opisali.

Na kraju nam ostaje čestitati učiteljici Jelenki Vrljić, jer je jednu predivnu generaciju dovela na prag predmetne nastave i nove faze njihovoga školovanja. Također, svima im od srca želimo mnogo sreće i lijepih trenutaka. Učiteljici s novopristiglim prvašima, a petašima u susretu s prijateljicama i prijateljima, te učiteljima iz velike smjene.

Roditelji, od srca se zahvaljujemo i vama. Nipošto kurtoazno i reda radi, nego ljudski i iskreno! Razina suradnje, objektivnosti i razumijevanja koju ste pokazali, rijetko se susreće. Vaša ljudskost najviše se zrcali u posebnoj djeci koju ste nam povjerili, a ova generacija učenica i učenika upravo je takva, izuzetna i predivna. Imate zbog čega biti sretni i ponosni. Znamo kako i jeste.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *