Odlaze u srednju, ali ostaju u srcima… SRETNO EKIPA!

Podjelom svjedodžbi, 5. lipnja 2020. godine, ispratili smo naš 9.a, razrednice Vesne Golemac i učiteljice Marine Grbešić.

Generacija koja nas napušta u neobično vrijeme… Odlaze u vremenu distanciranosti, a posebno su nam bliski… Nismo im pružili ruku i darovali zagrljaj, ali smo kroz godine prijateljevanja i bezbroj susreta jedni drugima otvorili srca… Zato, bez obzira koliko sutra oni bili daleko, uvijek su s nama i ostaju neizbrisivi dio Osnovne škole Cim Mostar!

Prije svega nazvali bi smo ovu generaciju učenika hrabrom… Ostali su bez završne priredbe i nema kuknjave… Nisu otišli na ekskurziju i nikome ništa… No, ne treba se čuditi… Ova ekipa zna nositi terete pod kojima bi i mnogi odrasli pokleknuli… Zbog toga, svatko od njih zaslužuje rečenicu, dvije…

ANTE DUJMOVIĆ je naš Zoran Primorac… Malo je tako vještih učenika sa stolnoteniskim reketom…

No, naš Ante nije samo vješt tenisač… On je i neovlašteni distributer različitih raspoloženja… Želite biti ljutiti? Ante vas takvima učini za sekundu… Još brže će vas nasmijati…

Ante, hvala ti, jer smo se mnogo više zajedno smijali!

BARBARA ČULJAK je sinonim za dobro raspoloženje. Ne sjećamo se susreta, dana i trenutka kada se nije bila spremna nasmijati.

Također, krajnje poštena i iskrena…

Pita Barbara jednom: “Moraju li doći na nastavu oni koji ne idu na izlet?”

“Što bi ti željela?” – stiže protupitanje…

“Da ne moraju, normalno!!!”

🙂 Eto, takva je naša Barbara.

IVAN DUJMOVIĆ … Njega kada čujete kako grmi, rekli bi ste kako se radi o nekakvom ekscentriku, željnom pozornosti… A onda shvatite kako ste u krivu, jer trebale su proći evo godine, kako bi smo ga samo fotografirali.

On je naš Braveheart… Danas se buni, protestira, halabuči, a eto ga sutra gotovo sam napravi školske božićne jaslice… Na planinu uz svoj, iznese desetak tuđih naprtnjača… Povede športsku ekipu u boj i protiv vidno jačega protivnika… To je Ivan!

KLARA ČULJAK je istinski ures 9.a. Ima samo jednu manu… Ponekada nije niti svjesna koliko toga je već postigla, kakve je pobjede već izvojevala, pa pomisli kako nešto ne može, a u biti može i to i mnogo više…

Njeno ime znači čista, sjajna, jasna… Ona je upravo takva. Uz to, Klara je heroj i pobjednik!

LUKA ČULJAK… Pomislite kako čovječanstvo ide nepovratno nizbrdo i kako je više loših, nego dobrih ljudi… Obuzme vas nekakav pesimizam i sivilo…

Onda upoznate Luku Čuljka, istinsku ljudsku veličinu i neiskvarenu dobričinu. Vrati vam se osmijeh na lice i svaki susret s njim udahne vam novu radost.

Tko se uspije naljutiti na Luku, sigurno mora još mnogo raditi na vlastitoj osobnosti.

MAGDALENA MILINKOVIĆ zna razgovarati… U vremenu u kojemu živimo to je tako poželjna osobina, jer nažalost, sve više lajkamo, dislajkamo i objavljujemo, a sve manje razgovaramo…

Ona jasno iznosi svoje stavove i uvažava tuđe. Ako ste dobronamjerni, Magdalena će vam pokloniti povjerenje koje ne smijete izigrati.

MARIJA PANDŽA… Nedostaje li današnjim ljudima ičega više nego li skromnosti, poniznosti i samozatajnosti?! Kod naše Marije svega toga ima u izobilju. Koju god srednju školu odabrala, sigurno će je obogatiti ovim i još mnogim pozitivnim osobinama.

Marija, hvala ti jer se svih ovih godina nisi gurala u prve redove… Svima si nam dala lekciju koju valja zapamtiti.

MARIJANA ČULJAK… Biti tako mlad, a već znati tko si i što si i time se ponositi… Takva ljubav prema naciji, identitetu i tradiciji… Koliko školskih priredbi i raznih manifestacija nam je uljepšala Marijana svojom narodnom nošnjom i tradicionalnim napjevima… Nenadoknadiv igrač na poziciji vrijednota koje nikada ne prolaze…

Marijana, hvala ti jer si nas opominjala kako ne smijemo zaboravljati, nego moramo čuvati i njegovati.

MARINKO ĆORIĆ… Osoba o kojoj bi se dalo toliko toga napisati, a opet niti jedno slovo, tekst i rečenica ne mogu potpuno dočarati i reći tko je Marinko… Nemoguće ga je ne voljeti… Jedan je od onih koji vam se uvuku pod kožu i pamtite ih zauvijek.

Marinko se polako razvija u dobrog, fizički iznimno jakoga košarkaša… No, više od njegove tjelesne snage, fascinira jakost duha ovoga momka i vedrina koju odmah osjetite…

Marinku je Bog dao ogromnu snagu, jer je stvoren biti pobjednikom u najtežim utakmicama.

NATALIA PRSKALO je britka, odriješita, liderica… Ako ne će biti po Natalijinom, bit će po Natinom… 😉

Možda će se buniti, ponekada prigovoriti, no budite sigurni, na kraju vas ne će razočarati i bez pomoći ostaviti!

NATALIA UDOVIČIĆ … S njom možete u Bijelu kuću, te u Buckinghamsku i Elizejsku palaču… Bez obzira na okolnosti, uvijek smirena, pristojna i također poslušna.

Pored svih tih, hvale vrijednih osobina, Natalia je i odlična učenica! Pa ima li dalje?

NATALIJA MARKIĆ… Kao da je nekada davno pročitala i prihvatila onu krilaticu moli i radi… Tako naša Natalija… Nekako nezamjetno, ma gotovo nevidljivo, ostvaruje izvrsne rezultate i pripada elitnoj skupini svoga 9.a.

Nije ona posebna samo po tome što u poplavi natalia u svome razredu, jedina u imenu ima slovo j, nego se ističe po mnoštvu predivnih osobina, koje svakoga dana svijetle sve jače!

NIVES TOMIĆ… Budite oprezni s Nives… Zna biti osjetljiva i lako zaplače… I neka, tako treba… Ali, njena veličina je u tome što brzo i oprosti, te sve što vam je možda zamjerala, brzo izbriše i zaboravi… I eto je opet nasmijane, spremne da pomogne i dadne sve od sebe!

Podržite je i ohrabrite… pa će vam vratiti stostruko!

PETAR RAIĆ… Pred njim će ubrzo drhtati najjači svjetski informatički sigurnosni sustavi… Ali nema razloga za paniku… Naš Pero ne zna naškoditi… Svojstveno mu je samo pomagati, biti pri ruci i od koristi.

Najbolji športaš među informatičarima i najbolji informatičar među športašima…

Bez njegove pomoći bi autor ovoga teksta vjerojatno isti pisao na kamenoj ploči.Pero, hvala na svemu!

PETRA SKOKO čim god se bude bavila, znamo kako će biti uspješna. Zna, hoće i može. Najbolji rezultati i Petra jednostavno idu zajedno.

Petra… hrid… stijena… Baš takva. Jaka kao kamen… Otporna na najjače valove poput kakve hridine. Petra je oplemenila 9.a i bila jedan od najsjajnijih dragulja na kruni ovoga razreda.

STEFANO DAVID CARABET jest jedan od onih zbog kojih smo ovu generaciju nazvali hrabrom. Nema pod njegovim rednim brojem u školskome imeniku toliko petica, ali životne stranice ispisuje najodličnijim uspjesima, pliva kontra struji, nikada ne tone i nikada se ne predaje.

To su osobine koje povezuju njega i Marinka. Valjda zato i jesu bili uvijek nerazdvojni…

PETRA MILINKOVIĆ UČENICA GENERACIJE… Zašto učenica generacije na začelju? Eto zato… Jer nikada nije tražila prva mjesta… Nikada se nije laktala i željela biti najbolja – sigurno ne će biti političarka 🙂

Petra je jednostavno the best! Iza svakoga uspjeha nepregledno je more znoja, ali promatrajući Petru i upoznajući njenu neobičnu i posebnu osobnost, te čitajući njene tekstove, kojima je sebe i školu prestavila u najljepšem svijetlu, dojma smo kako je ona jednostavno programirana za najveće domete.

Čut će se za Petru daleko, i dalje od Cima, sigurno do Rima… a i mnogo dalje!

VESNA GOLEMAC RAZREDNICA… Nastavnica kod koje dođete naučiti tko je Aleksandar Veliki, a saznate u kojoj je brzini taj vojskovođa vozio Bukefala. Ona je takva. Voli ono što poučava i želi djeci dati najviše.

Veliki je uspjeh jednu generaciju dovesti do kraja osnovnoškolskoga obrazovanja. Nastavnica Vesna će sve dati od sebe kako povremenim problemima, kakvi postoje u svakome razredu, ne bi opteretila druge. Njen razred je za nju obitelj, koja probleme rješava među zidovima vlastitoga doma.

Sve to treba cijeniti.

MARINA GRBEŠIĆ UČITELJICA… Što? Zar je ovo učiteljica? Zar nije zaslužila jasniju fotografiju?

Nije zaslužila jednu fotografiju, nego cijelu izložbu fotografija… Ali najbolje učiteljice su takve… Ne vole pretjeranu pozornost, a daju sve od sebe za djecu samozatajno, iz pozadine…

Vidite li sličnosti između učenice generacije, ostalih učenica i učenika i njihove učiteljice? Učiteljica ovdje nema jasnu fotografiju, ali se u njenim učenicama i učenicima jasno zrcale vrijednosti koje im je prenijela.

Je li na fotografiji učiteljica Marina? Naravno! Svaka učiteljica je srce u kojemu ima mjesta za bezbroj generacija učenica i učenika.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *