Uspješno okončana humanitarna akcija

Humanitarna akcija u organizaciji Vjeronaučne sekcije, a pod nazivom “Daruj obitelj, budi neba žitelj!”, uspješno je okončana 16. prosinca 2019. godine, i to posjetom Rehabilitacijskom centru za osobe s posebnim potrebama “SVETA OBITELJ”.

Ovoga puta su naši petaši pružili ruku pomoći, te sve prikupljeno posložili u automobil i ponovno iznijeli u prostorije Centra, gdje su se kratko i susreli s najmlađim štićenicima istoga.

Susret je to koji nije moguće opisati riječima… To je nešto što obogaćuje u nadnaravnoj, teško izrecivoj mjeri… Mi smo trebali imati ulogu darivatelja, a na kraju smo bili sami i više nego darovani… Rastavši se od naših malih domaćina, doma smo išli sretni zbog spoznaje koliko toga imamo zbog čega se treba radovati… Hod, vid, sluh… Često nam se takve stvari podrazumijevaju u životu, dok ne vidimo one kojima iste nedostaju, ili dok nam samima zdravlje ne bude ugroženo, pa se nađemo u izravnoj opasnosti da nešto od navedenoga blaga izgubimo.

Zato, kako zbog pomoći drugima, ali i zbog samih sebe, trebamo staviti pred sve nas zadaću da vrata ovakvih institucija otvorimo češće i ne samo u blagdanskome vremenu. Tako ćemo, barem na kratko, odvratiti poglede od mobitela, igračkih konzola, automobila, stanova, rata kredita, i usmjeriti pozornost na ono istinski važno što već imamo, a ne može se naći na policama niti jednoga trgovačkoga lanca.

Budemo li redovito činili ovakva djela milosrđa, neće mlađi više gorljivo za Božić iščekivati  lažne djedice, koji prazne roditeljske novčanike i donose kratkotrajnu i nepotpunu sreću. Niti stariji neće biti zagledani u prolazna blještavila. Svi ćemo se, čineći dobro, veseliti na obalama rijeke neprolaznih vrijednota, koja izvire iz srca maloga dječaka, položenoga u betlehemske jaslice, i utječe u more beskrajne ljubavi, čiji valovi donose vječno spasenje.

Voditeljice Vjeronaučne sekcije, s. Vinka Bešlić i vjeroučiteljica Dražena Čuljak, te učenice i učenici, koji su članovi iste, od srca zahvaljuju svima vama koji ste se odazvali akciji “DARUJ OBITELJ, BUDI NEBA ŽITELJ!”.

Mi ih i na ovome mjestu sve zajedno pohvaljujemo, jer su učinili nešto predivno!

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *